Wij inspireren sales

Bij Salespiration zijn medewerkers, klanten en resultaten, verbonden door inspiratie. In alles wat wij doen en zeggen staat het inspireren en ontwikkelen van mensen en hun prestaties, centraal.

 

Ik ben Richard Beune, Salespirator. Aangenaam.

Plezier en succes gaan hand in hand. Ik begeleid al vanaf 1998 sales gedreven profit organisaties in het verbeteren van resultaten en daarin is overduidelijk de factor ‘plezier’, doorslaggevend. In bijna alle cases waar ik waarde heb gecreeerd is duidelijk dat de grootste succesen het gevolg waren van plezier en focus. Zo werk ik dus ook. Met humor, inspiratie en GBV, mensen in beweging brengen en omzet verbeteren.

Wat mij inspireert

Zien en horen dat mensen meer plezier krijgen in hun werk en met nieuwe vaardigheden en krachtige overtuigingen, betere resultaten neerzetten! Dat is het want het werkt en dat inspireert mij echt. Dit proces met humor en energie faciliteren en begeleiden, is mijn passie. Ik kom uit een echt ondernemersgezin en ‘het klanten naar de zin maken’ zit gewoon in mijn DNA. Tijdens mijn jeugd werkte ik mee in de muziekinstrumentenzaak van mijn vader en toen merkte ik al dat klanten het fijn vinden om hartelijk en met humor te worden benaderd. Het ging me goed af en eigenlijk doe ik dat in essentie nog steeds

Ik ben zelf gaan ondernemen op mijn 21ste en verkocht mijn groothandel in Audio/Video accessoires een paar jaar later. Heb daarna carriere gemaakt als commercieel eindverantwoordelijke bij een grote Duitse distributeur en bij een van de eerste Nederlandse Internet Service Providers. In 1998 ben ik als zelfstandig trainer en business coach bedrijven gaan begeleiden.

De laatste jaren heb ik in die rol ervaren dat de meeste opdrachten om bedrijven te begeleiden, in essentie te maken hadden met de behoefte om omzet en marge te verbeteren. Zeker de laatste jaren is deze behoefte versterkt en een noodzaak geworden. Omdat omzet en marge verbeterende diensten mijn kernactiviteiten zijn geworden, besloot ik om samen met mijn ziels- en sales verwante, Ton-Peter Spaapen, Salespiration te starten in 2011.
Naast dat Ton-Peter en ik allebei ondernemen met de paplepel hebben ingegoten gekregen, delen wij ook onze passie voor, salesmanagement en salesleiderschap, gedrag van mensen en muziek. Wij hebben een gedeelde droom en visie waarmee wij samen met het team van Salespirators, commercieel ambitieuze bedrijven, helpen met omzetsucces. Humor, inspiratie, ambitie en focus zijn daarbij mijn kernwaarden.

Mijn achtergrond
Tot 1998 ben ik commercieel werkzaam geweest in de distributie en verkoop van instrumenten, audio/video producten, en in de ICT. Daarna heb ik bedrijven begeleid in werkelijk alle denkbare branches en industrien, uiteenlopend van ‘high-end retail’ verkooporganisaties, tot B2B IT software ontwikkeling, industriele kapitaalgoederen en FMCG. Ik heb vele internationale multinationals in binnen-, en buitenland getraind naar betere omzet, MKB ondernemers begeleid naar meer winst en directies van familiebedrijven gecoacht naar voldoening.

Mijn eerdere rollen
Verkoper, Bedrijfsleider, Accountmanager, DGA, Sales director, Sales & Marketing manager, Senior trainer & Business coach, DGA en omzetverbeteraar.

Ik ben Alexandra Maris, Salespirator. Aangenaam.

Als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg.
Ik help deelnemers tijdens een training hun comfortzone op te rekken en nieuw gedrag uit te proberen. Leren door te beleven staat daarbij centraal. Het is makkelijker om je nieuwe vaardigheden eigen te maken als je het gevoeld en ervaren hebt. De vertaalslag naar de dagelijkse beroepspraktijk is hierbij essentieel, alleen dan is een training zinvol.
In een veilige setting met nieuw gedrag experimenteren sterkt niet alleen het zelfvertrouwen maar helpt je hersenen ook bij het vergroten van je eigen gedragsrepertoire. Daarmee wordt het werk op de werkvloer effectiever.

Wat mij inspireert

Communicatiewetenschapper Paul Watzlawick stelde in 1974 al dat je niet niet kunt communiceren. Alles wat je zegt of doet, ook als je niets doet heeft invloed op je omgeving. Vandaag de dag is deze stelling nog even actueel als toen. Echter is effectief communiceren gericht op je doel ontzettend moeilijk.
Juist omdat ons gebruikelijke gedrag veranderen zo moeilijk is, verschuilen veel mensen zich achter oneliners zoals: “ik ben nou eenmaal zo.” “Ik zeg gewoon hoe het is” of “ik doe niet aan van die trucjes.” Ik ben als trainer precies om die reden geen voorstander van het aanleren van ‘trucjes’. Ook is iedereen goed zoals hij of zij is en is het heel krachtig om te zeggen wat je wil zeggen zonder te veel poespas. Tegelijkertijd zie ik ook dat communicatie vaak spaak loopt bij gebrek en aan wederzijds begrip, worden gesprekken doelloos gevoerd of wordt er voor de ander gedacht en daarnaar gehandeld.
Het is ontzettend boeiend om met elkaar te onderzoeken welke obstakels op het gebied van communicatie op iemands weg staan en hoe we deze uit de weg kunnen ruimen. Ik help daar graag bij. Leren gaat voor mij samen met ervaren en heel veel doen. Fietsen heb je ook niet geleerd door naar iemand te kijken die het al kan en met gespreksvoering is dat precies hetzelfde.

Mijn achtergrond en ervaring
Als kind werd ik al grootgebracht met het opzetten van business. Mijn vader wist diverse succesvolle ondernemingen vanuit het niets op te zetten. In mijn jonge kinderjaren hielp ik mee in de dierenwinkel die mijn ouders op dat moment runden en leerde ik dat mijn eigen behoeftes als kind even moesten wachten wanneer er klanten in de winkel waren.
Toen ik in mijn tienerjaren bij een callcenter ging werken kreeg ik inzicht in hoe harde sales werkt en kreeg ik tegelijkertijd de bevestiging dat op deze manier verkopen niet mijn ding is.
Voordat ik koos voor zelfstandig ondernemerschap heb ik ruim 9 jaar voor een grote zorgorganisatie in Utrecht gewerkt. Begonnen als activiteitenbegeleidster op de vloer en later doorgegroeid tot coördinator en teammanager. In 2014 heb ik mijn bacheloropleiding management in de zorg afgerond en werk sinds 2015 als zelfstandige ondernemer.
In dat jaar heb ik een beroepsopleiding trainingsacteren gevolgd om gericht tegenspel te kunnen geven bij simulaties in trainingssituaties. Daarnaast ondersteunde ik diverse bedrijven op beurzen bij het verzamelen van leads voor hun product of dienst.
Als trainer heb ik al veel mensen mogen helpen doelgerichter te communiceren, vrijer en met meer zelfvertrouwen te presenteren, klantgericht te telefoneren of effectiever leiding te geven.

Mijn rol bij Salespiration
Door mijn brede achtergrond en ervaring ben ik op veel verschillende vlakken in te zetten. Ik geef trainingen op het gebied van leiderschap en communicatie en basis sales. Daarnaast fungeer ik als co-trainer en trainingsactrice bij langdurigere opleidingstrajecten.
Mijn Duitse achtergrond stelt mij in de gelegenheid al deze werkzaamheden zowel in het Nederlandse als het Duitstalige taalgebied inzetten.
Typerend voor mijn manier van werken is enerzijds luchtigheid en humor (ja, Duitsers hebben dat ook), maar zeker ook de ‘Deutsche Gründlichkeit’.

Ik ben Ton-Peter Spaapen, Salespirator. Aangenaam.

Ik geloof in mensen, in hun talenten, dromen en hun geweldige potentieel. Als ondernemer ben ik optimistisch over ‘morgen’ en over de mogelijkheden voor ambitieuze bedrijven om te groeien. Ik begeleid organisaties om deze resultaat verbeteringen te realiseren en ik coach ondernemers.

Wat mij inspireert

Ondernemen, mensen helpen hun potentieel te ontketenen, klanten succesvol maken en sales: Dat inspireert mij. Vanaf mijn jeugd al. Toen ik 15 was werkte ik mee in het familie bedrijf van mijn ouders. In juli 1991 werd ik 25, en richtte mijn eerste bedrijf op in Direct Sales & Marketing van ‘healthcare’ mobiliteit producten met Retail bedrijf. Op mijn 35ste startte ik met Ontketen Je Potentieel, gevolgd door de oprichting van een bedrijf in management trainingen en IT opleidingen. Sinds 2001 heb ik zo’n 1000 bedrijven en ruim 33.000 professionals geholpen met trainingen. Het potentieel van mensen helpen ontketenen dus. Dat drijft mij.

Ik ben Herma Dekkers, Salespirator. Aangenaam.

Ik ben er van overtuigd dat het succes van organisaties in grote mate wordt bepaald door mensen. Zowel in de zorg als in het bedrijfsleven heb ik er mijn ambitie van gemaakt om mensen zo goed mogelijk te faciliteren. Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en voldoening en plezier te halen uit je werk.

Wat mij inspireert

In mijn rol als office manager en assessment coördinator hou ik mij bezig met de algemene planning, administratie, coördinatie en het inplannen en bespreken van assessments met klanten. Assessments zijn de sleutel om de juiste medewerker in de juiste rol te laten functioneren. Dit inspireert mij, omdat het afstemmen van training en coaching op de sterke kanten van mensen het hoogste rendement heeft. Ik begeleid al jaren alle Salespiration assessments op het gebied van gedragseigenschappen, (sales)vaardigheden, algemeen leer- en denkvermogen en beroepsinteresses. Mensen helpen inzicht te krijgen in hun vaardigheden en competenties en organisaties adviseren in de meest effectieve en optimale samenstellingen van hun teams, is mij op het lijf geschreven. Ik doe dat met veel enthousiasme en toewijding voor onze klanten en de business coaches van Salespiration.

Mijn achtergrond
Na tien jaar met overgave te hebben gewerkt als medisch secretaresse en coördinator in de zorg, heb ik de overstap gemaakt naar de markt van professionele post HBO opleidingen en trainingen. Grote overeenkomsten zijn hierbij dat ik in beide gevallen me inzet om het beste uit mensen te halen en een bijdrage te leveren aan het “beter worden” van mensen. In de zorg heeft dit betrekking op de gezondheid van mensen waarbij het in trainingen draait om het verbeteren van het potentieel van mensen.

Mijn eerdere Rollen
Medisch secretaresse, opleidingscoördinator, assessment consultant, werving & selectie adviseur, office manager.