Leading

Leid je je organisatie of leid de organisatie jou? Er wordt veel gesproken over leiderschap en de ontwikkeling hiervan binnen organisaties. In de basis gaat leiderschap over jezelf, als mens en de eerlijkheid van jezelf, over jezelf en naar anderen.

Leiderschap is niets anders dan ‘congruent’ zijn. Dus consequent zeggen en doen wat je denkt en voelt, in lijn met wat je gelooft en wie je bent. Daar is veel moed, visie en zelfvertrouwen voor nodig. Het begint dus bij persoonlijk leiderschap want je hoeft geen leider van anderen te zijn om leiderschapsgedrag te vertonen. Ook is niet elke leider een manager en is zeker niet elke manager een leider. Management (beheersen en besturen) en leiderschap (congruent handelen, de toekomst creëren met visie) zijn verschillende gedragseigenschappen. Om de leider in jezelf te ontwikkelen is het essentieel te begrijpen en omarmen wat belangrijk is voor jou.

Neem verantwoording voor je keuzes en draag je overtuigingen en waar je voor staat uit. Zo is dat ook voor de organisatie. Communiceren wat je gelooft en wat je als onderneming wil bereiken in de markt en maatschappij, en op welke manier, is ook leiderschap. Inspireren, verbinden en resultaten neerzetten die je visie ondersteunen.

De bepalende voorwaarde om duurzaam succesvol te zijn in het verbeteren van alle sales acpecten, is het niveau van congruentie. Zijn de leiders het erover eens dat zij zelf de succesvolle toekomst moeten creeeren. Salespiration is de partner die dit proces begeleid en verstrekt.

Begeleiden

De businesscoaches van Salespiration begrijpen hoe beweging wordt gecreëerd in organisaties. Ook hoe dit in de juiste richting wordt gestuurd met de gewenste snelheid. Zij verstaan de visie, de processen, de cultuur en de financiën van de sales organisatie. Zij voelen aan wat het feitelijke werk is en het belang dat medewerkers aan hun werk geven.

Het begeleiden van een verbetering wordt gedaan business coach. Interim leiderschap en tijdelijk management brengt een bepaalde energie met zich mee in organisaties. Salespirators hebben snel overzicht van het speelveld van de organisatie en de markt. Door onze brede ervaring en onze visie op leiderschap en sales management kijken we met een frisse blik naar je mensen en processen en handelen vanuit het belang van je medewerkers, klanten en aandeelhouders.

Met ruime ervaring in het midden- en grootbedrijf benaderen wij opdrachten heel praktisch vanuit de doelstellingen en met ondernemersvernuft. Zowel vanuit leiderschap- als management oogpunt wordt de implementatie van het plan gedaan in overeenstemming met de bedrijfswaarden en de visie. Congruentie is wederom doorslaggevend voor het duurzame succes.